Vlogger inhuren? Bereik jouw doelgroep via een vlog! Boek een kennismaking New Layer

Een échte connectie met de doelgroep

Creatieve manier van storytelling

Ga de interactie aan!

Vloggers. Je kent ze vooral van Youtube waarschijnlijk. Maar ook het bedrijfsleven weten ze steeds beter te vinden. Zakelijk vloggen groeit aan populariteit. Veel bedrijven willen wel vloggen, maar hebben de middelen niet (geen personeel, geen tijd en geen kennis). Jammer, want hier liggen juist veel kansen voor je marketingstrategie.

Als filmmaker vertel ik graag persoonlijke verhalen. Maar zo nu en dan sta ik ook graag voor de camera. Het plezier van vloggen ontstond bij mij tijdens mijn wereldreis en project “Can I come over?” Op deze manier kon ik mijn volgers makkelijk meenemen in mijn avonturen, zonder hele verhalen te hoeven typen.

vlogger inhuren

01Waarover kun je vloggen?

Je kan overal over vloggen. Zolang je maar een duidelijk doel voor ogen hebt. Denk aan campagne vlogs of een verslag van je event. Wat ook erg goed werkt voor bedrijven zijn de zogenaamde wervingsvlogs.

Al eerder maakte ik een serie over bijzondere beroepen. Kamp je als bedrijf met personeelstekort, dan vertel ik waarom het zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken!

vlogger inhuren?

02Wat is mijn vlogstijl?

Elke vlogger heeft zijn eigen stijl. De een vertelt snel, de ander gaat meer de diepte in. Ik duik graag in het leven van mijn hoofdpersoon. Zelf ben ik meestal niet veel in beeld, maar je merkt mijn aanwezigheid wel.

Tijdens de pandemie mocht ik o.a. de werknemers van de GGD volgen. Zij vertelden hoe het was om tijdens corona bij de GGD te werken.

recruitment video

03Hoe gaat het in zijn werk?

Bij het ontwikkelen van een vlog en of serie is het belangrijk om eerst je doel te bepalen. Heb je meer behoefte aan uitleg van een product? Wil je je naamsbekendheid vergroten? Of zoek je naar nieuwe collega’s?

Samen kijken we naar je doelgroep, de inzet van de kanalen en het format. Al brainstormend stellen we de juiste tone of voice samen voor jouw bedrijf of organisatie.

Bekijk hier mijn voorbeelden

Interesse in een vlog?