bijzondere beroepen

De meest bijzondere beroepen van Brabant

Al langere tijd zat het in mijn hoofd; ik wil een vlogserie maken met de meest bijzondere beroepen die je maar kan vinden. Toen ik tijdens mijn wereldreis terecht kwam bij een dakloze goudmijner en na twee dagen vertrok met een klompje goud in mijn koffer, wist ik één ding zeker; hier wil ik een vlog over maken!

De redactie van DPG Media vond het een prachtig idee, dus is het uiteindelijk een serie in Brabant geworden! Deze omroep is het grootste mediahuis van Nederland. De serie is net online gezet bij het Brabants Dagblad, BN de Stem en het Eindhovens Dagblad. In juli begon ik al met de zoektocht naar bijzondere beroepen en na vele telefoontjes met bekenden kwam ik uit bij een leuke top 5!

Van attractie ontwerper tot aan het insemineren van koeien!

 

Bijzonder was het wel om op woensdagochtend met mijn camera en mijn voeten in de stront te staan om de eerste vlog vast te leggen. Job is koeieninseminator en bezoekt per dag meerdere stallen. En de volgende dag werd groots ontvangen op het ontwerpkantoor van de Efteling.

De meest bijzondere beroepen van Brabant

Tot slot ging ik nog langs bij een overledeneverzorger, een muskusrattenbestrijder en een fietsorkest. 

Bekijk de hele serie

Wat maakt jou gelukkig?

 


Het begon allemaal met een podcast die ik aan het luisteren was tijdens één van mijn lange wandelingen.
In deze podcast werd uitgelegd waarom schoonheidsspecialisten, loodgieters en kappers het meest gelukkig zijn met hun beroep.

Weet jij waarom?

Dit komt omdat zij een oplossing bieden voor hun klanten en zien zij een dolblij gezicht van de klant voor zich als het lekkende toilet is gerepareerd of eindelijk die lelijke uitgroei is weggewerkt.

Maar niet alleen het feit dat zij de reacties ontvangen telt mee, ook omdat dit meerdere keren per dag gebeurt. Ga maar eens na, als je om het uur een bedankje krijgt. Dat is toch geweldig?

Vloggen voor jouw bedrijf? Dat kan ook!

No Comments

Post a Comment