Werken voor 2glimpse in Engeland

Werken voor 2glimpse in Engeland

Begin februari vertrok ik richting Chepsow. Waar, hoor ik je denken? Het is een klein plaatsje in de buurt van Bristol, Engeland. Tijdens mijn afgelopen reizen heb ik vlogs gemaakt. Ik overnacht bij locals om het land anders te ervaren, zonder een toeristische bril. In mijn video’s praten we over thuis. Wat betekent thuis voor jou? Deze vlogs plaatste ik altijd op Linked In. Op ondernemers te inspireren om uit hun comfortzone te stappen.

Werk vinden in het buitenland

Zo werd één van mijn vlogs opgepikt door Amber, van het platform 2glimpse. Zij heeft voor dit jaar de ambitie om een succesvol platform op te richten waarbij reizigers locals kunnen ontmoeten. In opdracht van 2glimpse vertrok ik dus naar ons buurlandje. Vol energie begon ik aan deze opdracht, want ik ben alleen als kind met de scouting ooit in London geweest en het enige wat ik me herinner is dat ik constant kou kleumde. Dat was dit keer niet anders. Wat wil je dan ook in februari. Maar tof was het wel!

Zoektocht via facebook

Via Facebook zochten we naar een kandidaat die mij wilde ontvangen. Het werd Titia en haar vriend Pete. Een Nederlandse die vier jaar geleden verliefd is geworden op Pete en zijn charmerende accent. Met een pakje stroopwafels stapte ik hun (t)huis binnen en het filmen begon. Alles legde ik van hun dagelijkse leven vast, tot en met boodschappen toe.

Bloggen, is het de moeite waard?

Vaak krijg ik de vraag of bloggen de energie waard is. Krijg je er echt meer opdrachten door? Als ik mijn avonturen niet had opgenomen in vlogs, zou ik niet naar Engeland zijn afgereisd, had ik geen film kunnen maken in Kameroen en had ik geen zekerheid op werk in Australië.

Daarom adviseer ik altijd om je verhaal te delen. Of het nou om je persoonlijk of zakelijk verhaal gaat, wees eerlijk in wat je vertelt en wees niet bang om je open op te stellen.