drone vlieger inhuren

Waarom video zo belangrijk wordt voor Instagram

Op Instagram worden dagelijks ontzettend veel foto’s gedeeld. Maar het tijdperk dat Instagram vooral wordt ingezet als fotografie platform is voorbij. Video content, daar draait het om. 

Goede kwalitatieve content wel te verstaan. In deze blog leg ik je uit hoe je video het beste kunt inzetten op social en media en lees je tips over het maken van Insta-reels!

Instagram is geen fotografie platform meer

Meer dan ooit wordt er online geshopt. Het aanbod van webshops groeit niet alleen hard, steeds meer kopers vinden ook hun weg via Instagram. Wel er een belangrijk verschil tussen een webshop en shoppen via Instagram. Op Instagram wil je vooral geïnspireerd worden. Maar met alleen foto’s van je producten kom je er niet meer. 

Van alle informatie die onze hersenen opslaan, is 90% visueel

 

Met video haal je emoties makkelijker naar boven. Zet daarom in op verhalen die ons raken. Weten hoe je het Instagram reels algoritme kunt hacken, is handig voor iedereen die nu op Instagram meer bekendheid wil geven aan zijn of haar merk.

Waarom? Reels zijn een van de populairste groeihacks en ze vertonen geen tekenen van vertraging. Het reels-algoritme was een beetje een mysterie, vooral als het gaat om wat wordt weergegeven als een voorgestelde post.

meer bereik op linkedin

Vijf tips voor het maken van een goede reels

meer bereik op linkedin

 

Maar in een recent bericht deelde Instagram dat het algoritme minder prioriteit zal geven aan inhoud die zichtbaar wordt gerecycled uit andere apps (zoals TikTok) en video’s van lage kwaliteit. Dus hoe maak je dan een goede post? Hieronder een aantal tips!

Vijf tips voor het maken van een goede reels:

 

• Gebruik creatieve tools zoals tekst-, filter- of camera-effecten
• Film alleen verticaal en beeldvullend
• Gebruik alleen muziek uit de Instagram-muziekbibliotheek
• Wees experimenteel! Probeer iets nieuws, wees jezelf
• Plaats geen grote hoeveelheden tekst over je video heen

 

Check deze toffe voorbeelden

 

Reels is natuurlijk ontstaan vanuit Tiktok, waarin wordt gedanst en gelipsynced op muziek. Ik hoor je al denken: “ik ga toch als bedrijf toch geen domme dansjes uitvoeren?”

Nee, dat hoeft natuurlijk niet. Maar wat ik tof vind om te zien is dat steeds meer bedrijven een kijkje achter de schermen durven te geven. Film wat je bezig houdt, vertel waarom je de dingen doet zoals je doet en nogmaals blijf bij jezelf. Het hoeft niet perfect te zijn.

Wat ik zelf een leuk voorbeeld is van deze ontwerpster. Zij heeft als kledingdesigner haar hele bedrijfssucces vastgelegd. Ook kun je een "making off" tonen van zoals deze fotograaf.

Wat ik altijd adviseer en dit geldt al helemaal voor de freelancers: durf jezelf te laten zien. Mensen kijken nou eenmaal graag naar andere mensen.

Reels die ik heb gemaakt

 

Al een tijdlang werk ik voor senz° umbrella. Wellicht ken je ze nog van een aantal jaar geleden, toen deze stormparaplu, ontworpen door TU Delft studenten, de wereld overging.

Hoe verkoop je nou het beste een paraplu? Onze strategie is om vooral personen met de paraplu te laten zien en niet alleen het product zelf. Hoe draag je de paraplu bijvoorbeeld en past hij makkelijk in je tas? Daarnaast spelen we in op emotie. Het fijne gevoel van buiten zijn. Inspiratie bieden dat ondanks het regent je niet binnen moet gaan zitten.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf om een leuke reels te maken. Hiernaast zie je een voorbeeld. Een vriendin van mij wandelt gewoon rond met de plu. Een passend muziekje erbij en voilà. Het bereik? Gemiddeld zo'n 1500 views. Niet gek toch?

Heb je vragen of wil je meer weten of instagram? Lees dan ook mijn andere blog!

Stuur gerust je vragen