Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!
Tips om reisblogger worden!

Afgelopen zomer ben ik gaan liften naar Zuid-Frankrijk. Totaal nog niet bezig met het idee om reisblogger te worden.  In eerste instantie fotografeerde ik alleen mijn liftgevers, maar publiceerde later toch ook het levensverhaal van de liftgevers. De reacties op deze reisblog waren enorm. Reizen doe ik al vanaf jongs af aan. Rond mijn twintigste had ik al veel Europese grenzen overgestoken. Iets wat mijn leeftijdgenoten niet altijd konden zeggen.

Vijf tips om reisblogger te worden

Met een jaloers oog bekeek ik wel eens reisblogs. Ik stuurde mijn liftavontuur op en even later was het raak! Bij We Are Travellers hadden ze nog wel een plekje over voor een avontuurlijke fotografe. Gezien ik veel reizen al had gemaakt, leverde ik een aantal artikelen aan als een soort portfolio. Niet lang daarna mocht ik mijn eerste reis maken. Samen met een vriendin die ook als reisblogger werkt, vertrok ik naar Malaga.

1. Zorg voor een eigen stijl.

2. Lees veel andere reisblogs om inspiratie op te doen en om op de hoogte te blijven van trends. Daarnaast is het fijn om eens af te spreken met een reisblogger die je niet kent.

3. Maak je video’s? Zorg dan voor goed geluid. Veel mensen vergissen zich in hoe belangrijk audio is in een film en dan heb ik het niet over muziek. Audio is zelfs belangrijker dan beeld. Tegenwoordig heb je al goede microfoons voor op je Iphone. Zo hoef je geen zware apparatuur mee te nemen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er een video door de reisblogger wordt toegevoegd.

4. Nog een video tip. Koop een stabilizer voor je apparatuur. Niks is vervelender dan schokkende beelden. Ik gebruik zelf de De Lanparte HHG-01 i Gimbal. Deze is geschikt voor smartphone camera’s en Go Pro’s. Ik film er zelf bruiloften mee.

5. Maak het persoonlijk. Volgens mij is de markt verzadigd met de zoveelste top tien restaurants lijstjes in Italie. Vertel wie jij hebt ontmoet en welke verhalen je hebt opgedaan.

Hoe werkt dit nou, reisbloggen?

Veel mensen vragen zich af hoe het komt dat ik zo vaak op reis kan gaan. Als je bent aangemeld bij een reisblog krijg je aanbiedingen van persreizen. Deze reizen zijn volledig voor je samengesteld. Je doorloopt een programma van een organisatie, zoals een vakantiepark of een skischool en meestal ga je op reis samen met andere reisbloggers. Persoonlijk vind ik het fijner als ik wat meer vrijheid krijg. Soms zoek ik zelf naar organisaties zodat we in overleg naar een passend programma kunnen samenstellen. Omdat ik filmmaker ben van beroep, heb ik wel een kleine voorsprong op reisbloggers die bijvoorbeeld nog beginnend fotograaf of filmmaker zijn.