Over Marleen

Jouw verhaal

is mijn missie

Elf jaar was ik.

Als verlegen blond meisje zat ik in groep acht. Ik zakte dieper weg in mijn stoel in de hoop dat de meester mij zou vergeten. Maar hij keek me streng aan en zei: “Marleen, jij mag over drie weken een spreekbeurt geven.” 

Het zweet brak me direct uit.

Ik wil dit niet. Ik haat het om voor de klas te staan. Met trillende knieën, vertelde ik mijn spreekbeurt. Met een min 6 nam ik diep teleurgesteld weer plaats op mijn stoel en zat de hele dag onrustig in de klas.

Een week later kreeg ik huiswerk,

Schrijf een fictief verhaal van één a4tje. En alsof er een vastgeroeste deksel werd opengetrokken, ging ik helemaal los. Het verhaal ging over een avontuurlijk meisje die in een wereld vol metersgrote vlinders, roze bloemen en paarse papegaaien rondliep. 

Het vertellen van verhalen

 Ik word er dolgelukkig van. Soms in de vorm van een blog of zelfs een boek, maar ook in video en fotografie. De techniek kies ik later. Dat kleine meisje dat bang was om voor de klas te staan, is inmiddels verdwenen. Het delen van mijn avontuurlijke

reizen doe ik nu zelfs een aantal keren per jaar. En wekelijks mag ik vloggen bij Omroep Gelderland. Het vertellen van verhalen is een krachtig online marketing middel. Niet zo vreemd dus dat steeds meer bedrijven de waarde

inzien van storytelling via social media. Je kunt mij inschakelen voor vlogs, het maken van Instagram content en het bedenken van originele concepten. Samen creëren we een boodschap gericht op jouw doelgroep.

marleen hoftijzer

“Inside each of us is a natural-born storyteller, waiting to be released.”