Ik mocht op pad voor stichting Charity Hands

Ik mocht op pad voor stichting Charity Hands

Hoe krijg je een gemeenschap uit de armoede? Charity Hands verstrekt microkredieten aan boeren en zetten hiermee duurzame zelfvoorzienende projecten op in Kameroen, India, Malawi en Thailand. Vorig jaar ontmoette ik Pieter Kruidenier op de Nomad Cruise. Een toffe cruise waarbij je allerlei (online) ondernemers ontmoet en je een volledig detox ervaart omdat er geen wifi, laat staan telefonisch bereik is.

Pieter en ik spraken eigenlijk maar kort met elkaar. Toch rolde hier een mooie samenwerking uit.

Een week voor vertrek vertelde ik trots op LinkedIn dat ik naar Kameroen vertrok om een bruiloft te filmen in Akum. Een piepkleine dorpje. Google Maps kan het niet eens vinden. Dat vond ik grappig. Dus ik uploade een kaart met de regio waar ik ongeveer verbleef.

Niet veel later ging de telefoon. Pieter vertelde enthousiast dat één van hun projecten, genaamd Tree of Life in de buurt opereerde. Als snel kreeg ik de vraagof ik er ook niet een film kon maken. Het was immers niet ver reizen. Nou, had ik zomaar even een mooie klus te pakken een paar dagen voor vertrek. Contacten met locals werden gelegd en de eerste drie dagen van mijn reis verbleef ik bij Peter en Larissa. ’s Ochtends werd ik wakker door loslopende kippen en varkens en allerlei locals die mij wilden begroeten.


Een bijzondere werkplek

Urenlang zat ik achterop de motor om de boeren op te zoeken en ze te interviewen over hun samenwerking met de stichting. De meeste locals zagen voor het eerst een blanke huid en samen met mijn rondvliegende drone was ik een grote attractie. Erg grappig om eens mee te maken. Bekijk de 7 minuten versie hier!

Kerst doorbrengen in het ziekenhuis

Onderweg naar Akum ging het alleen goed mis. Ik beleefde alles slowmotion en dacht nog..ik moet gaan rollen. Het is inmiddels een week geleden, maar nog steeds strompel ik op één been rond op. Een jongen zonder remmen knalde volop tegen ons aan en ik gleed over het asfalt. Het was chaos. Overal kwamen mensen aangesneld en ik werd in een auto in gedragen. Het militaire ziekenhuis lag op nog geen minuut afstand, dus gelukkig kon ik direct worden geholpen.

 

Ik hield er flinke schaafwonden aan over. Gelukkig maar want in dit ziekenhuis wil je niet met een ernstige verwonding terecht komen. Mijn bestuurder bleek ook nog eens te zijn beroofd tijdens het ongeluk. Hij is nog wel een priester nota bene. Tja, ook dat is Afrika. Al met al heb ik een fantastisch tijd gehad. Bekijk hier ook de bruiloft die ik mocht filmen in Kameroen!

Gebruikte apparatuur

Drone DJI Mavic Pro
Canon Mark 3
Monopod voor de Canon
DJI Osmo
iPhone 8 met Lan Parte mobiel stabilisator
Rode Camera microfoon
Macbook met Premiere Pro