Hoe ik Tim hielp te groeien op social media

Hoe ik Tim hielp te groeien op social media

“Ik vind dat je het zo leuk doet op Instagram. Zou je mij misschien kunnen helpen om mijn bedrijf te laten groeien?”

Deze vraag stelde Tim mij enkele maanden geleden. Ik had geen idee wie hij was. Zijn profiel was namelijk vrij afgedekt en er stond nog geen persoonlijke foto op.

“Hoi Tim, leuk dat je me benadert, zullen we eerst maar eens kennis maken tijdens een kop koffie?” was mijn antwoord. Niet veel later hadden we een plan. Niet alleen zijn website moest compleet opnieuw gebouwd worden, maar er moest ook nagedacht worden over een huisstijl voor zijn Instagram. Tim repareerde altijd telefoons voor zijn werk, maar besloot na klachten in zijn onderrug te gaan sporten om weer pijnloos te kunnen werken achter zijn bureau. Dat sporten deed hem zo goed, dat hij heeft besloten om personal trainer te worden.

Groeien op social media

Ik schreef persberichten, ontwierp de site, plaatste banners voor zijn deur en pimpte zijn instagram. Al binnen één week haalde hij twee klanten binnen voor een sportprogramma en elke week groeien de volgers. Door het plaatsen van persoonlijke foto’s krijgt zijn account een gezicht. Tim was erg onzeker over het maken van Instastories, maar ik moedigde hem aan om zo persoonlijk mogelijk te blijven en ook zijn eigen progressie te delen. Dit maakt je geloofwaardig. Na een succesvolle start vroeg Tim of ik hem kon blijven ondersteunen in het schrijven van blogs en het creëren van social media posts. Inmiddels weet ik van alles over eiwitten, spiergroepen en hormoonbalans.

 

groeien social media

Vijf tips om te groeien op Instagram!

Tip 1: Voor wie doe je het eigenlijk?
Even terug naar het begin. Voor wie schrijf je en wat wil je bereiken. Het is verstandig om van te voren duidelijk jouw doelgroep te bepalen. Schrijf je voor ondernemers? Dan zet je misschien een andere tone of voice neer dan tegen tieners.

Tip 2: beantwoordt veel gestelde vragen
Instagram wil graag dat jij zoveel mogelijk op hun platform zit. Interactie is the key. Beantwoordt daarom de meest gestelde vragen van jouw doelgroep. Waar lopen zij tegenaan? Doe dit in een Q&A of in een live post.

Tip 3: Blijf zo persoonlijk mogelijk
Veel ondernemers durven hun gezicht niet te tonen en plaatsen veel beeld over hun producten. Met name Instagram is bedoeld om geïnspireerd te worden. Plaats foto’s op je stories waar jij ook geïnspireerd door raakt. Tim plaatst bijvoorbeeld zijn meest favoriete gerechten.

Tip 4: Maak het niet te moeilijk
Veel klanten die voor het eerst starten op Instagram denken er veel te moeilijk over. Naar mate je meer post, krijg je steeds meer gevoel bij het platform. Het is gelukkig geen hogere wiskunde. Maar als je het goed wilt doen, verdient het aandacht en creativiteit.

Tip 5: Haak in op actualiteit
Heb je wel eens gehoord van een inhaakkalender? Daar staan allerlei bijzondere dagen op gemeld, zoals de dag van de nationale sportweek. Ontzettend handig om wat leuke inspiratie uit te halen.

groeien social media

Verkoop je zelf ook producten online? Maar weet je niet zo goed hoe je je doelgroep kan aanspreken? Neem dan contact op en bekijk mijn pakketprijzen voor social media ondersteuning.