Fotograferen voor de wetenschap

Fotograferen voor de wetenschap

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je als fotograaf aan een groot netwerk of aan veel opdrachten komt. Een tip die ik altijd mee geef is om breed te denken in je afzetmarkt. Journalistieke projecten kunnen gepubliceerd worden in kranten en tijdschriften, maar tegenwoordig bestaan er tal van online en offline mogelijkheden. Tijdens mijn afstuderen fotografeerde ik obesitas in de sloppenwijken van India. Zes weken lang struinde ik rond in de buitenwijken van New Delhi, Mumbai en Varanasi.

Leg contact met mensen uit de wetenschap

Eenmaal thuis startte ik mijn zoektocht naar belangrijk personen in de wetenschap, organisaties en opleidingen die met dit onderwerp bezig waren. Diabeteswetenschapper, Jaap Seidell, vond de beelden prachtig en wilde ze graag gebruiken in zijn presentaties. Zoals je wellicht kan indenken spreekt een goede foto meer tot de verbeelding dan een saaie grafiek met teveel cijfers. Kortom, zoek contact met personen geïnteresseerd in jouw onderwerp en breng ze in aanraking met jouw werk!