Een nieuwe start met mijn camera apparatuur

Een nieuwe start met mijn camera apparatuur

Zoals jullie weten ben ik al een tijdlang terug van mijn wereldreis en de tijd in Nederland vliegt voorbij. Ook al is mijn boek “Can I come over”  een groot succes, toch is het lastig voor mij om weer op te starten. Het kost tijd om Nederlandse klanten ervan te overtuigen dat ik echt niet meer naar het buitenland vertrek. En als ambitieuze freelancer worstel ik als er te weinig werk op de plank ligt.

Apparatuur die ik vroeger mee sleepte.

Overstappen naar Sony?

Maar er is één ding onveranderd gebleven; het minimalistische leven. Als digital nomad wist ik geweldige klussen te regelen, maar mijn hele arsenaal aan apparatuur kon ik natuurlijk niet twee jaar in een rugzak meetillen. Ik fotografeerde en filmde met vier items; een Canon camera, Go Pro, mijn drone en een stabilisator voor mijn Iphone. Dit paste met alle kabels en accessoires -zo goed als- in mijn cameratas. En dat beviel me prima. Een opgeruimd huis, betekent een opgeruimd hoofd en daardoor heb ik meer ruimte voor creatieve ideeën.

Maar om de een of andere reden lag mijn huis nog wel vol met oude cameraspullen. Een achtergrond rol, een éénpoot statief en talloze onnodige kabels. Heb ik dit echt nodig? vroeg ik mezelf af. Binnen twee maanden tijd heb ik werkelijkwaar alles verkocht inclusief mijn Canon camera en alle apparatuur die ik op reis had gebruikt. Waarom? Omdat ik, net zoals vele anderen, overgestapt ben naar Sony.

De postbode bezorgde mijn nieuwe Alpha III nog geen week later, verpakt in een klein pakketje. Ik keek naar het doosje en even dacht ik dat er een fout was gemaakt. Dit pakketje voelde zo licht. Dat kan nooit! Maar de body zat er toch echt in en zelfs met een 24-70mm lens weegt mijn set minder dan twee kilo. Mijn rug vraagt zich nog steeds af waarom ik deze camera niet eerder heb gekocht. Dat had heel wat nek- en rugklachten op reis gescheeld.

Huren via particulieren

Mijn huis is nu een stuk leger en dat voelt heerlijk. Geen telelenzen die de helft van de tijd ongebruikt in de kast liggen. Heb ik er dan toch één nodig voor een event of een bruiloft, dan huur ik via Gearbooker. Wat ik ook zo leuk vind aan huren is dat je gewoon nieuwe gear een tijdje kunt uitproberen, zonder dat je het direct hoeft te kopen. “Maar hoe zit het dan met de verzekering?” hoor ik je al denken.

Alle camera’s, lenzen en andere apparatuur die je via dit platform huurt, zijn verzekerd en geldt wereldwijd. Ideaal, want zo kun je ook een nieuwe camera uitproberen op reis, want dat zijn toch de momenten waarin je tijd hebt om te fotograferen.

Sinds kort verhuur ik mijn apparatuur en verdien ik er nog een leuk zakcentje aan. Zo hoeven we met ons allen minder te kopen en daar wordt de wereld alleen maar beter van!