Op zaterdag 1 oktober stap ik in het vliegtuig. Mijn collega Geesje gaat mee. Samen maken we een film over uitdagingen, tegenvallers en leermomenten van een groep blinden en slechtzienden die de bekende pelgrimstocht gaan bewandelen in Spanje.

Een documentaire opnemen in het buitenland.
Het was al langere tijd een droom voor me. Je moet namelijk op alles voorbereid zijn. Geen kaartje of accu mag achterblijven. We gaan de komende tijd veel voorbereiden. We nemen alvast interviews af, alle locaties moeten worden geïnformeerd en de nodige backpacks gaan getest worden. We gaan samen op oefenweekend. We focussen tijdens het filmen op de wisselwerking tussen de buddy’s en slechtzienden. Iedereen heeft namelijk een bijzondere reden om deze tocht af te leggen.

Kennismaking
Afgelopen juli heb ik de groep voor het eerst ontmoet. Iedereen was nog even zoekende, want ja, niemand kent elkaar. Jong, oud, volledig blind, tunnelvisie en/of slechthorend. Het is een gemengd gezelschap. Iedereen presenteerde een attribuut die hij of zij mee neemt op de reis. Er kwamen symbolische attributen voorbij zoals een zwarte roos, maar ook praktische producten zoals toetsenborden om makkelijk contact met het thuisfront te krijgen. De film zal gebruikt worden op een congres en wie weet wat er nog uitkomt!

Meer updates volgen.