Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat
Reisblog over een Yoga retreat

Het pad voor me wordt verlicht door de honderden vuurvliegjes. Het lijkt wel een sterrenhemel, maar dan op de grond. Thomas neemt mijn backpack op zijn rug, want hij is een flinke klim. Na twintig minuten lopen (ondertussen loopt het zweet over mijn rug) arriveer ik bij een prachtig huis. Het is volledig stil, want het dichtstbijzijnde dorp is op 1,5 uur loopafstand. In mijn gedachten denk ik alvast aan de komende dagen waarin ik met een aantal andere deelnemers flink onder de handen zal worden genomen. Ik kijk ernaar uit, niet alleen om zelf fysiek bezig te zijn, maar ook om hier een mooie reisblog van te maken.

Yoga Retreat in de natuur

Het verblijven in de natuur is een belangrijk onderdeel van het programma. Salvaj, wat betekent “redding van de verwilderde”. De verwilderde mens is iemand die zich van de natuur heeft losgemaakt. We verblijven in Ceva. Een idyllisch Italiaanse plaatsje waar je oude mannen tegenkomt die een cappuccino op bankjes drinken. Er zijn amper toeristen te vinden en regelmatig communiceren we met handgebaren. Het bezoek aan de markt, een operaconcent midden in het bos en een dagje naar het strand in Cevona zorgen voor een fijne afwisseling in de week. Ik raak gecharmeerd van de tijd die hier stil heeft gestaan. Op het station zit zelfs een vrouw die handmatig de treinsporen bedient bij de wissels.

Enkele deelnemers hebben er al een week opzitten, waarin vooral workshops door psychologen werden gegeven. Een deelnemer liet mij weten dat de één op één gesprekken heel concreet zijn, waardoor ze echt stappen hebben genomen in hun keuzes. Lees al mijn ervaringen bij We Are travellers.