Mijn laatste dag in Qatar is aangebroken. Het werk is gedaan en in Dubai concentreer ik me op straatfotografie. De afgelopen week heb ik veel mensen ontmoet en gesproken en hier vooral veel van geleerd. Waarom men hier is gaan wonen, hoe ze hun tijd indelen, hoe ze omgaan met het gebrek aan natuur en house muziek!

Verder nog een paar leuke feitjes:
• Er wordt hier nauwelijks muntgeld gebruikt.
• De stoplichten staan hier aan de overkant.
• Er zijn geen direct linkse afslagen, dus als je wilt oversteken, neem je een u-bocht bij de volgende kruising en kun je de eerste rechtse afslag weer nemen. Gevolg: soms ben je hierdoor 10 minuten langer onderweg.
• Je bent hier verplicht om binnen te roken, omgekeerde wereld he?!
• In het begin vroeg ik me af waarom er overal tissueboxen staan; om je zweet mee af te vegen. Op elke achterbank ligt er ook één.
• Parkeren is overal gratis en op elke parkeerplaats staan wachters en die helpen je met inparkeren. Waarom? Omdat de auto’s meer op vrachtwagens lijken qua grootte en je hier een politieaangifte moet doen als je ook maar één krasje maakt. Anders mag je niet naar de garage. Streng zou je zeggen, maar hierdoor is het land super veilig en rijdt er    niemand zomaar vandoor na een ongeluk.

 

IMG_20151003_135537

Mijn appartement

IMG_20151008_210013

Op pad met lokale journalist

IMG-20151002-WA0014