Op pad voor stichting Charity Hands

Een stichting die microkredieten verstrekt aan boeren. Drie dagen lang verbleef ik bij Peter en Larissa. ’s Ochtends werd ik wakker door loslopende kippen en varkens en allerlei locals die mij wilden begroeten.

Urenlang zat ik achterop de motor om de boeren op te zoeken en ze te interviewen over hun samenwerking met de stichting. De meeste locals zagen voor het eerst een blanke huid en samen met mijn drone was ik een grote attractie. Erg grappig om eens mee te maken. Bekijk de 7 minuten versie hier!

Kerst doorbrengen in het ziekenhuis

Onderweg naar Akum ging het alleen goed mis. Ik beleefde alles slowmotion en dacht nog..ik moet gaan rollen. Het is inmiddels een week geleden, maar nog steeds strompel ik op één been rond op. Een jongen zonder remmen knalde volop tegen ons aan en ik gleed over het asfalt. Het was chaos. Overal kwamen mensen aangesneld en ik werd in een auto in gedragen. Het militaire ziekenhuis lag op nog geen minuut afstand, dus gelukkig kon ik direct worden geholpen.

 

Ik hield er flinke schaafwonden aan over. Gelukkig maar want in dit ziekenhuis wil je niet met een ernstige verwonding terecht komen. Mijn bestuurder bleek ook nog eens te zijn beroofd tijdens het ongeluk. Hij is nog wel een priester nota bene. Tja, ook dat is Afrika.

 

Gebruikte apparatuur

Drone DJI Mavic Pro

Canon Mark 3

Monopod voor de Canon

DJI Osmo

iPhone 8 met Lan Parte mobiel stabilisator

Rode Camera microfoon

Macbook met Premiere Pro