Wintersport. You hate it or love you it. Tot mijn grote vreugde mag ik drie dagen snowboarden om het gebied Silvretta Montafon in Oostenrijk te ontdekken. Montafon ligt in de zuidelijke deelstaat Vorarlberg. Vorarlberg grenst in het noorden aan Duitsland, in het oosten aan Tirol en in het zuiden aan Zwitserland. Vanuit Nederland kun je hier makkelijk met de auto komen.

Verse sneeuw bij Silvretta Montafon

Met acht uurtjes rijden kwam ik aan  in het dorpje Tschagguns. Ik moest even oefenen het correct uit te kunnen spreken. Vanaf hier doe ik verslag voor Montafon Tourisme. Nog diezelfde middag glij, rutsj en val ik af en toe naar beneden op de pistes van Silvretta Montafon. Er lag verse sneeuw, er zijn genoeg blauwe pistes en zo af en toe werd ik uitgedaagd met een rode afdaling. Het is niet druk en ik kom gelukkig geen lastige sleepliften tegen. De zon scheen volop. Kortom, het was geweldig! ’s Avonds bekijk ik tevreden mijn foto’s die ik maak voor de Nederlandse reisblog We Are Travellers.

De volgende dag daal ik af bij een kleiner gebied ‘Gargellen’. Even was ik bang dat ik te snel uitgekeken zou zijn. Als het bijna vier uur is en de liften sluiten, heb ik uiteindelijk niet eens alle pistes gehad. Snel duik ik mijn favoriete après-ski bar “Urmonti” in. Deze ligt in het dal bij de Hochjochbahn. Met een sterke Jägertee warm ik mijn handen op en raken mijn spieren lekker ontspannen. Tegen tienen rol ik de kroeg uit na een mooi feestje met de vele Duitsers.

Filmen bij cursus bij de “Safety Lawine Check”

Gebi staat al 25 jaar klaar om levens te redden bij lawines. In drie uur tijd krijg ik de hoognodige oefeningen om binnen 15 minuten iemands leven te kunnen redden die onder een lawine terecht is gekomen. Dit jaar is er niemand gewond geraakt, vertelde Gebi.  Maar vorig jaar zijn er toch twee doden gevallen in Silvretta Montafon. Ik vraag aan Gebi hoe het voelt als hij niet op tijd bij een skiër kan komen. Hij legt uit: “het hoort bij mijn vak. Wij Oostenrijkers zijn gewend aan het leven op de berg. Het gevaar zal altijd op de loer liggen. Vergelijk het maar met auto rijden, dan kun je ook elk moment een ongeluk krijgen”.

 

 

 

 

Leren zoeken in een lawine

Als eerste leerde ik hoe een sneeuwpieper werkt. Als je op pad gaat, stel je de zender in op ‘search’, zodat je gevonden kan worden. En ik leerde hoe je moet navigeren als je iemand gaat zoeken in een lawine. In het kantoor warmen we even op en leren we alles over het lezen van lawine- en weerberichten. Direct daarna gaan we de piste op en passen we ons net ingestudeerde stof toe. Bij drie sterke mannen uit onze groep loopt het zweep op hun rug. Ze moeten een gat graven van twee meter diep, terwijl de zon vanuit de sneeuw weerkaatst op hun gezicht. Ondertussen leg ik alles in film vast. Na eindeloos graven is de grond net te zien. Gebi vertelt over alle sneeuwlagen en we creëren ook een ‘mini-lawine’. Ik raakte toch best geïmponeerd van de druk die sneeuw kan uitoefenen. Twee kubieke meter kan al zo zwaar wegen als een gemiddelde auto.

Nog meer reisblogs lezen? Check snel mijn andere reizen!