Alweer een week verder. Qatar groeide in 2009 met 9 procent wereldwijd het snelst. Nieuwe gebouwen ploppen hier als paddestoelen uit de grond. Elke morgen zie je bussen vol met ‘construction workers’ op weg naar hun bouwplaats. Veelal emigranten uit Pakistan en India. Je kunt zo van hun gezichten aflezen dat het werk zwaar is en ze hun families missen. Maar ze moeten wel, hier is makkelijk werk te vinden en het verdient beter. 80% van de inwoners zijn expats, die allemaal mee profiteren van de economie. Je betaalt hier namelijk geen belasting. Nu ik hier een week zit, kan ik me niet voorstellen om in Doha te wonen. Je mist al snel de natuur, de seizoenen, het buiten zijn en überhaupt op straat kunnen lopen zonder direct 3 liter vocht te verliezen.

IMG_20151007_085411

The pearl, een compleet kunstmatig eiland

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 10 oktober 2012 wordt er gewerkt aan een metronetwerk in Doha die in totaal 300 km lang moet worden. Het is vreemd om in een stad te lopen waar je auto of bus de enige opties zijn als transportmiddel. De auto’s zijn hier belachelijk groot. Het zou gevaarlijk zijn om hier in een Peugeot te rijden.

IMG_20151002_133749

Gemiddelde auto

IMG_20151005_141050

Mijn kantoor

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds enkele dagen werk ik voor een bedrijf werkzaam in beveiliging. Samen met de manager heb ik de hele identiteit bedacht en ontwerpen gemaakt. De komende tijd verzorg ik de planning en uitvoering voor een commercial. Waarschijnlijk zal ik samen met de manager nog een paar dagen naar India vliegen om leveranciers te bezoeken. Even naar 30 graden, ik kijk er naar uit.